Niet-financiële resultaten

image
0
image

in 2020: 1,71 miljoen in 2019: 1,78 miljoen

Het aantal klanten is gecorrigeerd t.o.v. 2020 voor slapende rekeningen en op unieke klantrelaties. Hierdoor ligt het aantal klanten iets lager.

image
0
image

hoofdzetel: 1.100 kantoren: 1.473

image
0

in het Vlaamse Gewest: 379 in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest: 9 in het Waalse Gewest: 27

Duurzaamheids­resultaten

image
0

fondsen met 'Towards Sustainability'-label

image
image

Totaal hoofdzetel: 1.026 ton CO₂

Voetafdruk per werknemer: 0,93

image

Sustainalytics: 1ste percentiel

Bankwijzer: 3de plaats

Vigeo Eiris: 8ste percentiel

Financiële resultaten

Informatie over belangrijke gebeur­te­nissen na het einde van het boekjaar

Covid-19 Op datum van het opmaken van dit jaarverslag is de COVID-19-pandemie nog steeds aanwezig. Argenta blijft, zoals het dat ook in 2020 en 2021 heeft gedaan, de financiële impact van de COVID-19 van nabij opvolgen en zal ten gepaste tijde de nodige operationele maatregelen treffen en mee in beschouwing nemen bij de bepaling van de financiële positie van Argenta.

Voorjaarsstormen 2022 De voorjaarsstormen Eunice van 18 februari 2022 en Franklin van 20 februari 2022 richtten belangrijke schade toe in België en hebben aanleiding gegeven tot een groot aantal schadedossiers. Argenta staat zijn verzekeringsklanten bij het verwerken van de schade bij en is de schadedossiers onmiddellijk beginnen verwerken. De impact wordt verwacht binnen de grenzen van het risicobeleid van Aras te vallen. De financiële impact zal ten laste vallen van het boekjaar 2022.

Oekraïne De spanningen tussen Oekraïne en Rusland zijn na de aanvang van een Russisch militair offensief op 24 februari 2022 verder opgelopen en geëvolueerd in een wereldwijde geopolitieke crisis. Volgend op het militaire offensief werd er door de EU beslist om verschillende pakketten aan sancties aan te nemen. De sancties van de EU werden afgestemd op die van de VS, het VK en anderen. Als reactie op de vele maat­regelen genomen tegen Rusland, werden ook tegenmaatregelen genomen.

De implicaties van deze sancties zijn voor Argenta beperkt gezien de focus op de Benelux. Op de datum van het opstellen van dit jaarverslag is de onmiddellijk meetbare financiële impact van deze crisis beperkt voor Argenta. De gevolgen van bovenstaande sancties en evoluties op de wereldeconomie, de economische vooruitzichten en de financiële markten zijn op heden nog niet gekend. Argenta blijft de financiële impact van nabij opvolgen en zal ten gepaste tijde verder de nodige operationele maatregelen treffen en mee in beschouwing nemen bij de bepaling van de financiële positie van Argenta.