Mijlpalen 2021

2021 was op heel wat vlakken een ongewoon jaar. Afstand bewaren, telewerk en mondmaskers werden het nieuwe normaal. Argenta zette in 2021 volop in op de verdere innovatie van zijn dienstverlening.

Ontdek een aantal belangrijke mijlpalen.

image

25 januari 2021

&

19 juli 2021

Assurando

Argenta werkte aan een nieuw verzekeringsplatform voor schadeverzekeringen, dat de naam Assurando kreeg. Aansluitend op de brandverzekering in 2020, gingen in januari 2021 ook de autoverzekeringen live. In juli 2021 werd de volledige portefeuille van 470.000 contracten Niet-Leven succesvol gemigreerd. Vanaf oktober 2021 werden alle toegangen naar het oude systeem volledig afgesloten en werden de oude servers en applicaties uit dienst genomen.

image

1 februari 2021

Lancering pakketten

Argenta laat zijn klanten vanaf februari 2021 voor hun betalingsdiensten kiezen tussen vier pakketten. Via de pakketten wil Argenta zijn uitgebreid gratis aanbod aan zoveel mogelijk klanten blijven aanbieden. Argenta is in België immers de enige bank met een uitgebreid kantorennet die in haar gratis pakket mobiel bankieren, internetbankieren, een debetkaart én een standaard kredietkaart aanbiedt. Voor klanten met de behoefte aan specifieke diensten of producten bovenop dit gratis pakket zijn er nu de betalende pakketten tegen een zeer scherpe en transparante prijs. Er zijn nooit extra kosten achteraf. Argenta is en blijft in bijna alle gevallen de goedkoopste voor de klant.

image

2 februari

&

29 september 2021

Covered bond uitgifteprogramma

Op 2 februari 2021 lanceerde Argenta een eerste uitgifte van 500 miljoen euro covered bonds (pandbrieven). Dat zijn obligaties waarvan de terugbetaling niet enkel wordt gewaarborgd door Argenta maar bovendien door een onderliggende portefeuille van Belgische woonkredieten die Argenta aan zijn kredietnemers heeft verstrekt. Deze uitgifte is een bijkomende bron van financiering tegen interessante voorwaarden voor Argenta en ondersteunt op die manier de strategie van Argenta.

Op 29 september 2021 volgde een 2de uitgifte van opnieuw 500 miljoen euro Belgische covered bonds. In tegenstelling tot de eerste uitgifte van begin 2021 is de looptijd 20 jaar in plaats van 10 jaar. De pandbrieven genieten een AAA rating van Standard & Poor's.

image

18 april 2021

Hip hip Argenta 65 jaar

Op 18 april 2021 viert Argenta zijn 65ste verjaardag. Al 65 jaar schrijven we ons eigen verhaal. Altijd eenvoudig. Altijd dichtbij. Ook de volgende 65 jaar werken we samen met alle kantoren, alle medewerkers en al onze klanten aan ons eigen verhaal.

image

25 april 2021

Purpose

We gaan niet achteruit leunen omdat we 65 zijn. Argenta blijft vooruitdenken.

image

23 juni 2021

Green Apple effectiserings­transactie

Voor de verdere financiering van zijn hypotheek­activiteiten, heeft Argenta 650 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van een nieuwe effectiseringstransactie, Green Apple 2021-I. Het is de vierde securitisatie na uitgiftes in 2017, 2018 en 2019.

Het onderpand bestaat uit kwaliteitsvolle woon­kredieten die door Argenta verstrekt werden aan Nederlandse klanten. Door deze hoge kwaliteit en de structuur van de transactie, kreeg de A-tranche een Aaa/AAA rating van Moody’s en DBRS, de hoogst mogelijke rating.

image

30 juli 2021

Argenta behoudt sterke kapitaalpositie volgens ECB-stresstesten

Het ECB-Bankentoezicht voert geregeld stresstesten uit om na te gaan hoe goed banken aan financiële en economische schokken kunnen weerstaan.

image

9 augustus 2021

Mooi Meegenomen van Cake: ontvang kleine terug-betalingen op je aankopen

Alle Argenta-klanten vanaf 16 jaar kunnen kleine terugbetalingen krijgen op aankopen die ze met hun Argenta-betaalrekeningen uitvoeren bij commerciële partners van Cake. Deze samenwerking met Cake is een eerste stap in het kader van open banking bij Argenta.

image

13 september 2021

Optimalisatie beleggingsaanbod

Argenta vernieuwt zijn beleggingsaanbod. Bij Argenta beleg je in vertrouwen en op een transparante, eenvoudige manier. Het fondsenaanbod wordt vanaf 13 september 2021 nog eenvoudiger en de lopende kosten voor de profielfondsen dalen.

image

1 oktober 2021

Argenta krijgt label 'Beste van de test-Klanttevreden­heid' van Test Aankoop

Test Aankoop organiseert ieder jaar een tevredenheidsonderzoek over banken. Dit jaar deden 6.900 mensen mee. Argenta komt er als 'Beste van de test-Klanttevredenheid' uit.

11 december 2021

Spaargids Bank Award 'Beste Kantorennetwerk 2021’

Argenta behaalt de Bank Award 'Beste Kantorennetwerk 2021'. Met deze award, die uitgereikt wordt op basis van een grootschalige consumentenbevraging door Spaargids, uiten consumenten hun waardering voor het kantorennetwerk van Argenta. Deze bekroning is het resultaat van de inzet van heel Argenta, maar vooral van onze kantoren en hun medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven om onze klanten zo goed mogelijk te helpen, te informeren en advies op maat te geven.

image

20 december 2021

Warm Argenta

Ook in een jaar vol telewerk blijven de Argenta-medewerkers verbonden, onder meer door de verschillende initiatieven van Warm Argenta: een fietstocht, digitale escaperooms, een wafelbak, een pannenkoekenslag, cadeautassen, Strava-uitdagingen en de verkoop van sintsnoep.

Argenta en Investar verdubbelden elke gift door de Argenta-medewerkers en -kantoorhouders aan de Rode Kruis-campagne 'Helpen helpt' voor de slachtoffers van de watersnood. Hierdoor kon Argenta in totaal 37.740 euro overmaken aan het Rode Kruis.